Jag och min mage

on

Låt mig berätta om min mage. Den har varit osamarbetsvillig sedan jag var runt 20-21 sådär. Eller längre egentligen. Det började på högstadiet. Men då var det inte lika jobbigt som nu. Eller så har jag bara förträngt det. 

Jag har en väldigt konstig mage. I början var det troligtvis en bakterie som heter helicibacter pyloris som spökade. Den följde med mig från Ecuador. Fick en dunderkur som slog ut hela tarmfloran sedan var den borta. Men jag har fortfarande haft ont i magen. Oftast på helger. Typiskt. 
För ngr år sedan sa ngn när jag berättade om det: ”Det låter ju som de som har gjort en operation och förminskat magsäcken.” Jag hmm-ade och brydde mig inte så mkt för jag hade ont just så. Magläkaren har gett mig Losec och det har inte hjälpt. Det enda som hjälper är två alvedon och akut sömn. Detta händer nämligen när jag får ont:
-Får extremt ont i magen. Mitt i magen. 
-Värken sträcker sig i värsta fall ända ut i ryggen så den liksom krampar. 
-Får frossa. Helst måste jag ligga under filt/täcke med flera lager kläder på.
-Blir så sjukt trött att jag måste akut sova. 
-När det värsta av värken gått över blir jag extremt törstig. 
Allt sker ganska direkt efter jag ätit. Oftast är det efter frukosten. Jag har tagit bort grej efter grej som jag trott varit orsaken; juice, rostat bröd, ägg, te, mjölk… Äter numera max 1,5 Wasa husman med en skiva ost på samt en tallrik blåbär m havredryck eller en portion havregrynsgröt men då med bara 1 knäckemacka. Vilket är rätt knäckande då jag älskar frukosten. 
Nu på senaste tiden har jag tänkt på vad hon sa för ngr år sedan. Googlade och hittade dumpning. Och det stämmer till punkt och pricka på mig. Men svårigheten att veta hur mkt mat som är lagom eller för mycket är stor. Nästan varje helg får jag ont i magen. Och får jag det är oftast halva dagen förstörd. Flera timmar går åt till återhämtning. Viktiga timmar som jag hellre hade bara vilat på eller gjort ngt annat som träna, handla, varit ute i skogen med barnen. Allt annat än att vara totalt däckad i sängen eller på soffan. Efteråt tar det oftast t dagen efter innan jag kan äta normalt igen. Dessutom. 
Jag vet att detta är ett litet problem, men ändå väldigt jobbigt när livet blir så påverkat av det. Dessutom verkar det som om man bara får acceptera skiten. I allafall låter det så på min magläkare. Vilket är väldigt irriterande. 
Just nu ligger jag under värmefilten och försöker återhämta mig. Ännu en dag åt skogen….
Annonser

En kommentar Lägg till

  1. KaosJenny skriver:

    Nä men fy, låter ju helt värdelöst :-(. Någon borde väl kunna ge dig någon ledtråd så att det kan funka. Hoppas du blir bättre, kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s