Det där med dagisfotografering

Igår var jag på föräldramöte. Bla så sa den nya rektorn på förskolan att nästa år blir det ingen individuel fotografering av barnen utan bara gruppfotografering. Först blev jag BARA sur och arg. Sedan förklarade hon att det var för barnens skull. För att de (och personalen) har sådan press på sig när det är fotografering. Föräldrarna klär upp ungarna till tänderna med rosa tyllklänningar, skjortor, vattenkammat hår och flätat hår…. Och så tjatas på dem att de ska vara glada på bilden. Och just allt det där är jag ju emot. Jag har inte klätt upp våra barn en enda gång för fotograferingen. En ren t-shirt är allt. Och är de ledsna eller skitiga så är de väl det??? Jag menar det är ju så det är under en dag på dagis. Men jag förstår vilken press en del omedvetet ställer på sina barn just den här dagen(de har fotats idag). Så därför håller jag ledsamt nog med rektorn. Det är nog det bästa för de flesta barnen trots allt. Hur gör ni? Klär ni upp era barn till tänderna???
Annonser

3 kommentarer Lägg till

 1. Sus Klurar skriver:

  Efter 15 och 17 år med denna skolfotografering skulle jag jubla om mina barn slapp detta!! Och jag slapp ha ångest för att skicka tillbaka alla svindyra, ibland/ofta dåligt fotade bilder.

  Du fotar ju mkt bättre själv!

  Gilla

 2. Z skriver:

  Jag vet. jag är bäst! 😉 Klart inte barnen ska må dåligt! Hittills har våra bilder varit bra tycker jag, men som sagt var jag tar ju bättre bilder 😉

  Gilla

 3. Bina skriver:

  Jag klär lillen i fina kläder, typ en ny (och gärna ren) t-shirt eller tröja och brallor. Stora killen har jag inte klätt på flera år, han kör sitt eget race!

  Har aldrig varit något problem med fotografering för någon av killarna eller personalen såvitt jag vet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s